top of page

... ezért ehhez egy komplett hangosítás szükséges (hangfalak, mikrofonok, keverő, bejátszó eszközök) és egy szakember aki az egészet installálja, kezeli,  az aktuális zenét, a megfelelő pillanatban bekeveri, és ügyel a hangosítás megfelelő üzemeltetésére.
Egy kis segítség a ceremónia zenékhez. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, így csoportosítanám a szertartászenéket:
1. Klasszikus:
Kimondottan a nagy klasszikus zeneszerzők egy-egy ismert témája Pld: Franz Liszt - Dreams of Love No.3, Georg Friedrich Händel - Wassermusik Suite No. 1, stb.
2. Instrumentális modern: Hangszeres, szöveg ill. ének nélküli, általában zongora, hegedű, esetleg szaxofon viszi a szólamot szimfonikus zenekar kíséri: Pld: ez vagy ez
3. Underground: Modern, általában angolszász együttesek egy-egy híres dala Pld: Sixpence: Kiss Me!
4. Szöveges "célzott": Magyar nyelvű, a szövegben konkréten az eseményre való utalással: Pld: Cserháti: Én leszek!, Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni, stb.

Ezek után általában állófogadás, vagy a vacsora következik. Ezek alatt megfelelő aláfestő zenét kell játszani, az üdvözlő és köszöntő beszédeket kihangosítani.

Milyen zene illik a vacsorához?

Ez előzetes megbeszélés tárgya, de a legtöbbször, dallamos jazz és swing zenét játszunk.

Néhány példa:

Michael Bublé 

Frank Sinatra

Celia Cruz

Pink Martini

Nyitótánc:

Egyre divatosabb a koreografált, humoros vagy elegáns nyitótánc. Van, hogy az ifjú pár hetekig gyakorol, hogy ezt a pár percet felejthetetlenné tegye. Gyakran előfordul, hogy a zenét, amire tácolnak, át kell alakítani, vagy egy speciális "mix"-et kell készíteni. Ezt a nem könnyű feladatot is át szoktam vállalni. 

Itt egy példa, a vicces nyitótáncra. Ezt a hanganyagot is én készítettem.

És, ha minden jól megy, ilyenkor elindul a táncos mulatság! Hogy mikor, milyen zenét játszunk, nagyban függ a társaság összetételétől, reakcióiktól, a pár előre elküldött kéréseitől.

Minden esetben előzetesen kérünk a pártól egy un. pozitív-negatív listát: mit szeretnének feltétlenül hallani, és mit semmiképpen nem?

Itt egy példa, ahol táncolható slágereket kértek:

 

Menyasszonytánc:  Néha mást kér a pár, de ehhez az eseményhez, a "mulatós" zene illik. És azt 10 percet ki lehet bírni! :-) 
 

..élvezhetővé teszi ezt.
HD kivetítővel rendelkezem, ami akár egy profi fotós, nagyfelbontású képeit is jó minőségben tudja prezentálni.
A slide-show elkészítését nem szoktam vállalni. Ezt szakemberre, vagy családtagra bízom inkább.
 
Mostanában, ha a fényképész kolléga hajlik rá, gyakran vetítjük le még éjszaka, az addig fotózott esküvői képeket.
Nagy sikere szokott lenni.
 
.. az események ismertetése, szolgáltatók
és vendégátók munkájának összehangolása stb.

Legjobb ezt is szakemberre bízni!

Ha viszont a kedvezményes esküvői csomagomat választjátok akkor a CEREMÓNIMESTER feladatokat is maradéktalanul el tudom vállalni! Megoldom a vendégek fogadását, irányítását, az események felkonferálását, az esküvői játékok, a tortavágás, a menyasszonytánc stb. lebonyolítását is. 

Esküvői vidám játékok:

(Nem vállalom, közönséges, vagy megalázó játékok levezetését!)

A leginkább bevált játékok:

Hintómese:

Az ifjú pár, és 7 jelentkező kell hozzá.

Székekből kialakítunk egy virtuális hintót: két ló, kocsis, király és királyné, valamit 4 kerék. A királynő és a király, természetesen az ifjú pár, a többi szereplő a násznépből választott vagy vállalkozó vendég. Elmondok egy mesét, amiben, aki a "nevét" hallja, annak fel kell állnia! Aki ezt elmulasztja, annak innia kell! Minden magyarázatnál szemléletesebb ez a videó:

 

Párismereti vetélkedő:

Az ifjú pár egymásnak háttal leülnek egy-egy székre. Mindketten leveszik a cipőiket, és egyet elcserélnek. Így mindkettőjüknél egy férfi és egy női cipő van. A műsorvezető kérdéseket tesz fel, amikre a megfelelelő felemelésével kell válaszolni!

Pld: "Ki vacakol többet a fürdőszobában?"

​

Lufitánc:

Minden pár női tagjának a bokájára egy lufit kötünk. A férfi célja úgy forgatni a táncpartnerét, hogy megvédje a lufijukat, miközben a többiekét igyekezni kell kidurrantani! Amelyik pár utoljára marad lufival, ajándékot kap.

Zene ki-be

bottom of page