top of page

... ezért ehhez egy komplett hangosítás szükséges (hangfalak, mikrofonok, keverő, bejátszó eszközök) és egy szakember aki az egészet installálja, kezeli,  az aktuális zenét, a megfelelő pillanatban bekeveri, és ügyel a hangosítás megfelelő üzemeltetésére.
Egy kis segítség a ceremónia zenékhez. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, így csoportosítanám a szertartászenéket:
1. Klasszikus:
Kimondottan a nagy klasszikus zeneszerzők egy-egy ismert témája Pld: Franz Liszt - Dreams of Love No.3, Georg Friedrich Händel - Wassermusik Suite No. 1, stb.
2. Instrumentális modern: Hangszeres, szöveg ill. ének nélküli, általában zongora, hegedű, esetleg szaxofon viszi a szólamot szimfonikus zenekar kíséri: Pld: ez vagy ez
3. Underground: Modern, általában angolszász együttesek egy-egy híres dala Pld: Sixpence: Kiss Me!
4. Szöveges "célzott": Magyar nyelvű, a szövegben konkréten az eseményre való utalással: Pld: Cserháti: Én leszek!, Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni, stb.

Ezek után általában állófogadás, vagy a vacsora következik. Ezek alatt megfelelő aláfestő zenét kell játszani, az üdvözlő és köszöntő beszédeket kihangosítani.

Milyen zene illik a vacsorához?

Ez előzetes megbeszélés tárgya, de a legtöbbször, dallamos jazz és swing zenét játszunk.

Néhány példa:

Michael Bublé 

Frank Sinatra

Celia Cruz

Pink Martini

Nyitótánc:

Egyre divatosabb a koreografált, humoros vagy elegáns nyitótánc. Van, hogy az ifjú pár hetekig gyakorol, hogy ezt a pár percet felejthetetlenné tegye. Gyakran előfordul, hogy a zenét, amire tácolnak, át kell alakítani, vagy egy speciális "mix"-et kell készíteni. Ezt a nem könnyű feladatot is át szoktam vállalni. 

Itt egy példa, a vicces nyitótáncra. Ezt a hanganyagot is én készítettem.

És, ha minden jól megy, ilyenkor elindul a táncos mulatság! Hogy mikor, milyen zenét játszunk, nagyban függ a társaság összetételétől, reakcióiktól, a pár előre elküldött kéréseitől.

Minden esetben előzetesen kérünk a pártól egy un. pozitív-negatív listát: mit szeretnének feltétlenül hallani, és mit semmiképpen nem?

Itt egy példa, ahol táncolható slágereket kértek:

 

Menyasszonytánc:  Néha mást kér a pár, de ehhez az eseményhez, a "mulatós" zene illik. És azt 10 percet ki lehet bírni! :-) 
 

..élvezhetővé teszi ezt.
HD kivetítővel rendelkezem, ami akár egy profi fotós, nagyfelbontású képeit is jó minőségben tudja prezentálni.
A slide-show elkészítését nem szoktam vállalni. Ezt szakemberre, vagy családtagra bízom inkább.
 
Mostanában, ha a fényképész kolléga hajlik rá, gyakran vetítjük le még éjszaka, az addig fotózott esküvői képeket.
Nagy sikere szokott lenni.
 
.. az események ismertetése, szolgáltatók és a vendégátók munkájának összehangolása stb.

Legjobb ezt is szakemberre bízni!

Ha a zeneszolgáltatás nem az én feladatom, akkor a ceremóniamesteri feladatokat maradéktalanul el tudom vállalni.Abban az esetben, amikor mint esküvői DJ-t bíznak meg, akkor mint "házigazda" tudok segíteni. Megoldom a vendégek fogadását, irányítását, az események felkonferálását, és 1-2 esküvői játék lebonyolítását is. 

Esküvői vidám játékok:

(Nem vállalom, közönséges, vagy megalázó játékok levezetését!)

A leginkább bevált játékok:

Hintómese:

Az ifjú pár, és 7 jelentkező kell hozzá.

Székekből kialakítunk egy virtuális hintót: két ló, kocsis, király és királyné, valamit 4 kerék. A királynő és a király, természetesen az ifjú pár, a többi szereplő a násznépből választott vagy vállalkozó vendég. Elmondok egy mesét, amiben, aki a "nevét" hallja, annak fel kell állnia! Aki ezt elmulasztja, annak innia kell! Minden magyarázatnál szemléletesebb ez a videó:

 

Párismereti vetélkedő:

Az ifjú pár egymásnak háttal leülnek egy-egy székre. Mindketten leveszik a cipőiket, és egyet elcserélnek. Így mindkettőjüknél egy férfi és egy női cipő van. A műsorvezető kérdéseket tesz fel, amikre a megfelelelő felemelésével kell válaszolni!

Pld: "Ki vacakol többet a fürdőszobában?"

​

Lufitánc:

Minden pár női tagjának a bokájára egy lufit kötünk. A férfi célja úgy forgatni a táncpartnerét, hogy megvédje a lufijukat, miközben a többiekét igyekezni kell kidurrantani! Amelyik pár utoljára marad lufival, ajándékot kap.

Zene ki-be

bottom of page